annonce

Er olieforbrug i vores køretøjer acceptabelt og i orden?

Det er et velkendt faktum, at de køretøjer, vi kører i i dag, forbruger olie. Hvad mange mennesker imidlertid ikke ved, er, at olieforbruget i vores køretøjer faktisk er ganske normalt og ikke noget at være bekymret over. Faktisk bruger de fleste køretøjer ca. 1 liter olie pr. 1.000 kørte kilometer. Find ud af, hvor meget bilsporing koster, og hvor du kan få det bedste tilbud på 4-hjulsmåling. Find ud af, hvor du kan få et godt tilbud på Car Tracking på find-autovaerksted.dk firehjulsudmaaling-sporing.

Egentlig en ret lille mængde, når man tænker på, at et typisk køretøj rummer omkring 4-5 liter olie

Så næste gang du kontrollerer dit olieniveau og ser, at det er lavt, skal du ikke blive foruroliget. Det er højst sandsynligt bare normal slitage og intet at bekymre sig om. Der er naturligvis altid undtagelser fra reglen, og der er nogle køretøjer, der forbruger olie i langt højere grad. Hvis du finder ud af, at dit køretøj bruger olie med en hastighed på 1 liter pr. 500 miles, bør du få det tjekket af en mekaniker. I de fleste tilfælde er olieforbruget dog ikke noget at være bekymret over. Nu hvor vi har udforsket køretøjers normale olieforbrugsrate, skal vi se på nogle af årsagerne til, at olieforbrug opstår. En af de vigtigste årsager til, at olieforbrug opstår, er, at køretøjer har stempelringe. Stempelringe er ansvarlige for at skabe en tætning mellem stempel og cylindervæg. Med tiden kan disse stempelringe blive slidt ned og lade olie trænge igennem. En anden årsag til, at der kan opstå olieforbrug, er lækage af ventiltætninger.

Ventiltætninger er ansvarlige for at forsegle området mellem ventilen og cylinderhovedet

Ligesom Stempelringe, kan ventiltætninger også slides med tiden og lade olie trænge igennem. I de fleste tilfælde er olieforbrug ikke noget at være bekymret over og er faktisk helt normalt. Så næste gang du kontrollerer dit olieniveau og ser, at det er lavt, skal du ikke blive alarmeret, det er højst sandsynligt bare normal slitage.

Det betyder, at vi på et tidspunkt vil løbe tør for olie. For det andet udleder afbrænding af olie drivhusgasser i atmosfæren, hvilket bidrager til klimaændringerne. Så er det acceptabelt at forbruge olie i vores køretøjer? Det er et vanskeligt spørgsmål at besvare. På den ene side er vi afhængige af olie til at drive vores køretøjer.

Kommentarer lukket til Er olieforbrug i vores køretøjer acceptabelt og i orden?