Andet

En smuk weekendtur i det ukendte

(sponsoreret indhold)

Vi har alle brug for at få et friskt pust i ny og næ – men for de fleste er der hverken feriedage eller økonomi til bare lige at smutte op til vulkaner og varme kilder på Island eller til at få renset tankerne på trekking i Himalaya. Alle ved, at det er stressende og tidskrævende at rejse flere tusind kilometer med fly og godt for klimaet er det jo heller ikke ligefrem.

Du behøver ikke sejle tværs over Atlanten på en tømmerflåde for at være på opdagelsesrejse – for hvor godt kender du egentlig vores lille lands vildt varierende landskaber? Har du været helt tæt på de vigtigste historiske knudepunkter og imponerende bygningsværker? Sagnomspundne steder som virkelig kan få det til at kilde i maven over tidens gang og vilde begivenheder. Hjertet banker hårdere, når man med ét forstår fortidens storhed – og sanser evigheden i de ekstreme danske landskaber.

Her er 3 tips til, hvordan du planlægger en uforglemmelig weekend-opdagelsesrejse med fri natur og fortidigt vingesus.

Find “ukendte områder” på dit landkort

Som en sand opdagelsesrejsende må du sætte en retning og finde ud af, hvad der virkelig kunne være spændende at udforske. Trækker havet, horisonten og vilde højder, er der mange muligheder på vores danmarkskort – måske endda i din landsdel? Alle landsdele byder på øer, hvor man som oftest endda kan nå at vandre en hel kyst rundt i løbet af en weekend og virkelig føle landskabet.

Tjek op på områdets enestående tilbud

Set i forhold til størrelsen er Danmarks historiske steder faktisk ganske godt fordelt, både på land og i by – i hver eneste egn er der imponerende slotte og mystiske vartegn, oldgamle jættestuer og enorme forsvars konstruktioner. Så find ud af, om du er til tilsandede kirker og ruiner på tippen af havet, eller om du gerne vil føle det adelige sug og gå gennem de prægtige sale på herregårdsmuseer. Der findes en bred vifte af lyslevende museer, hvor historien virkelig kommer til live gennem spændende aktiviteter og gribende fremstillinger.

Flet det søde liv ind

Sidst, men ikke mindst, så må turen også være en chance for at opdage de gode sider af livet – og for at få opladt energien gennem lidt livsnydelse! Det behøver ikke at være dyrt at overnatte og spise ude – og i den grad ikke hvis din smuttur ligger lidt uden for højsæsonen. Her er der ofte meget fordelagtige tilbud og rabatter, da hoteller, kursteder og restauranter jo ofte må se lidt længere efter gæster i fx efteråret og det tidlige forår.

       

Så er det bare om at gå på opdagelse i det ukendte – lige i nærheden!

Kommentarer lukket til En smuk weekendtur i det ukendte