Andet

Julen er en dyr tid

Når vi nærmer os julemåneden, er der mange forældre der begynder at få lidt sved på panden og søvnløse nætter. Fordi julen er en dyr tid, selvom vi prøver at passe på pengepungen kommer vi stadig ikke udenom at december måned trækker flere penge end resten af året. Det er også i julen vi gerne vil forkæle vores børn lidt ekstra, dette er selvfølgelig med gode julegaver, og måske en pakkekalender.

Pakkekalender

Rigtig mange børn får pakkekalender og henne i skolen i december måned snakker de med hinanden om hvad nissen eller julemanden har givet dem i dagens gave, og vi vil selvfølgelig gerne have at vores børn kan være med i snakken. Det behøver ikke være super dyre gaver, men bare en lille hyggelig ting at åbne op hver morgen i december. Gaverne kan indeholde lidt legetøj, noget slik, et kalenderlys, ting til penalhuset og så videre.

Adventsgaver

Der er heldigvis også traditionen om adventsgaver. Hvis pakkekalenderen er for dyr en post med de 24 gaver, så kan man give adventsgaver i stedet, hvilket mange familier også har en tradition for. Her skal du kun ud og finde 4 gaver. Der er dog ofte en tendens til at de 4 gaver så er lidt større end pakkerne er ved en pakkekalender, men det er jo selvfølgelig op til dig selv og din økonomi hvad der er muligt.

Julegaverne

Juleaften er for rigtig mange børn, årets højdepunkt. Der er julemaden, hyggen med familien, risalamanden, mandelgaven, juletræet, og sidst men bestemt ikke mindst; julegaverne. Alle børn sidder nærmest og tripper ved aftenbordet fordi de gerne vil hen og se hvad der er inde i alle de dejlige julegaver under juletræet. Når de kommer tilbage i skole efter nytår vil de snakke med alle deres venner om de gaver de har fået i år og hvor sej deres nye legetøjsbil er. Det er et sandt mareridt for forældre ikke at have råd til at købe julegaver til deres børn, så derfor gør alle alt hvad de kan for at de får lige præcis det de har ønsket sig.

Lån penge selvom du er i RKI eller på kontanthjælp

For forældre der er registreret i RKI eller som er på kontanthjælp kan julen være en svær tid. Selvom det er meningen at december måned og specielt den 24 december skal være ren hygge, er det ikke sjovt hvis man som forældre ikke har mulighed for at give sit barn eller børn deres ønske på ønskesedlen. Lån penge trods RKI og kontanthjælp, hvis der simpelthen ikke er penge nok på kontoen i december til at komme igennem julen.

Det er selvfølgelig ikke anbefalingsværdigt at låne alt for meget, fordi så bliver tiden efter julen også svær fordi der skal betales af på lånet, men et lille tilskud kan gøre en stor forskel. Og så længe man har en plan for tilbagebetaling, kan det sagtens være en løsning.

 

Kommentarer lukket til Julen er en dyr tid