Andet

Planlæg den perfekte polterabend

(sponsoreret indhold)

Du har i din egenskab af bedste ven eller veninde fået æren af at planlægge en polterabend, der kan slutte tiden som pebermø eller pebersvend af med et brag. Du er beæret, glad for tilliden… og nok lidt nervøs for, hvordan du skal håndtere hele planlægningen og udførelsen!

Der er en del ting, der skal arrangeres, forberedes og holdes styr på, men det er heldigvis ikke et internationalt politisk topmøde, du har soloansvar for at stable på benene! Så først og fremmest: Tag den med ro. Hovedsagen er, at det bliver en festlig og hyggelig dag, hvor din ven eller veninde er i centrum og bliver fejret af sine nærmeste venner. Hav tillid til, at I alene i kraft af at være en samlet vennegruppe allerede har gode forudsætninger for at få en fantastisk dag. Når det er sagt, skal du selvfølgelig tænke over de ting, der er værd at bruge lidt tid på at forberede og tage med i planlægningen, for at sikre at de bedste omstændigheder for polterabenden er helt på plads.

Som det første kan det være rigtigt godt så vidt muligt at finde ud af, hvad din ven eller veninde ønsker for dagen. Du kender hende eller ham rigtig godt, og måske har I allerede snakket lidt om, hvad der skal ske. En polterabend kan tage sig vidt forskelligt ud fra vennegruppe til vennegruppe, så spørg direkte, hvad han eller hun har mest lyst til. Skal det være en stille og rolig weekendtur, et spaophold, en oplevelsesrig udflugt, en vild drukfest, picnic, en fræk og vild weekendstur med butplugs og gagball? eller måske noget helt tredje.

I den forbindelse er det rigtigt godt at få fastsat hans eller hendes personlige grænser. Nogle synes det er rigtigt sjovt at udstille og tilnærmelsesvist ydmyge den kommende brud eller brudgom, andre vil gerne udfordres og nogle vil gerne have en stille og rolig dag med sine bedste venner. Ønsker din ven eller veninde, at det skal gå vildt for sig, at blive totalt overrasket og få sine grænser udfordret, så få din ven til at definere præcist, hvad det betyder. Det skal være rart for alle, der deltager, og du ønsker hverken at skræmme ham/hende eller gøre nogle af de andre gæster vrede, forskrækkede eller kede af det.

Herefter kan du, når du nogenlunde ved, hvad der skal ske, sætte datoen. Er der et hotel eller andre faciliteter, der skal bookes, så få gjort det i god tid. Nogle fejrer måneder før brylluppet, andre en uge eller et par dage før. Forhør dig også med bruden eller brudgommen om, hvad der passer ind i dennes planer. Når dato er i orden, kan du få lavet gæsteliste og sendt invitationer ud. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er nogle i hendes eller hans vennekreds, nogle kolleger eller familiemedlemmer, du ikke kender så meget til, men som din ven gerne vil have med, så spørg igen. Ingen skal glemmes.

Du kan herefter begynde at forhøre dig og snakke med de andre deltagere. Er der nogle små ting, der kræver grundig forberedelse, som du kan inddrage de andre gæster i: Lege, quiz, små indslag? Det er dels rart ikke at stå med hele planlægningen selv, men også sjovt for alle, der har lyst til at komme med input og idéer og tage aktivt del i indholdet. Det vil også give en endnu stærkere følelse af sammenhold, og som bonus give dig som tovholder mere tid til at nyde polterabenden. Alle vil på den måde føle, at de giver og bidrager med noget, og huske at polterabends hovedperson er en vigtig person i deres liv.

Og så er der selvfølgelig den essentielle polterabend gave. Her kan du vælge at give ham eller hende noget, der giver mening på og i forhold til dagens begivenheder, og som hovedpersonen måske kan tage i brug med det samme og gøre polterabenden endnu sjovere. Det kan være en sjov ting, I alle kan grine af, eller noget, der siger noget om jeres venneforhold.

Kommentarer lukket til Planlæg den perfekte polterabend