Andet

Få den lille ny til at falde til ro

Der er mange nybagte forældre, der er rådvilde, når det komme til at få den lille ny til at sove. Desværre er der ikke noget entydigt trick, der på mirakuløs vis kan få alle små babyer til at falde i søvn eller blive tilfredse med deres liv, så de ikke begynder at skrige op midt om natten. Når en baby græder, så er det fordi, der er utilfredse med et eller andet.

Det kræver erfaring

Selvom det kan virke uforståeligt eller umuligt at gætte, hvad det er, så er det bare noget der kræver træning. Man skal være indstillet på ikke at få sovet det helt store, mens de er så små. Når barnet bliver en smule større, og man selv får mere erfaring, bliver det imidlertid meget nemmere at kommunikere og gennemskue, hvad der er galt. Som barnet bliver ældre, plejer der også at komme mere ro på, fordi de vænner sig til omgivelserne, og de lærer de bedste og mest effektive reaktionsmønstre, hvilket ikke altid er at græde.

Selvom der ikke nødvendigvis er et råd, der kan hjælpe alle, når det kommer til, hvordan man får sin baby til at falde i søvn, så kan der være nogle organisatoriske tiltag, der kan være gavnlige for alle. For eksempel kan det på et tidspunkt være en god ide at flytte barnet i vuggen ud af jeres soveværelse.

I starten kan det selvfølgelig være en god ide at sove tæt på barnet, da det er helt småt og oplever alting som fuldstændig nyt. Når det engang bliver lidt ældre, græder knap så meget og ikke er i overhængende fare for vuggedød eller lignende, kan der være værdi i at flytte dem ud af soveværelset. På den måde bliver de nemlig vant til at være alene uden sine forældres årvågne blik over sig.

Små skridt

Det bedste vil dog være at lade den proces gå langsomt. Start med bare at flytte barnet lige uden fro døren eller ud på gangen. Senere kan du så flytte dem ned i stuen, men i første omgang kan det godt være, at der skal være en forælder i nærheden. De kan så sove på sofaen eller eventuelt en sovesofa, hvilket faktisk er en oplagt investering til sådan en situation såvel som når barnet bliver ældre og gerne selv vil eje en. Find en sovesofa her eller i en af de utallige sengebutikker rundt omkring i landet.

Der er ikke noget enkelt svar på, hvor lang tid denne proces skal tage, eller hvornår den skal finde sted i barnets liv. I sidste ende kan kun I som forældre og jeres mavefornemmelse svare på den slags.

Kommentarer lukket til Få den lille ny til at falde til ro